Coneixes la nostra biblioteca virtual Opac17? Has vist el nou format?

Volem donar a conéixer el nou format del portal de la Biblioteca OPAC17 , es tracta d’una nova interfície més visual i senzilla, esperem que vos agrade i facilite l’ús dels recursos de la Biblioteca.  

Treballes al Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent?

Coneixes el portal de la nostra Biblioteca OPAC17?

Contínuament estem actualitzant els continguts per poder accedir en remot a tots els recursos electrònics i serveis de la Biblioteca, sense necessitat d’estar a l’hospital.

Et convidem a que et registres com usuari de la biblioteca per accedir des de qualsevol lloc, no et dura més de dos minuts!!!

Amb el registre podràs:

  • Accedir en remot als recursos propis de la nostra Biblioteca, que inclouen entre altres:
    • Servei d’obtenció de documents
    • Relació alfabètica i per especialitat de tots els recursos disponibles tant en paper com electrònics, amb els enllaços corresponents (Revistes, Llibres, Bases de Dades, etc.).
    • Dades de contacte de la Biblioteca, horari d’atenció a l’usuari, alertes informatives.                             
  • A més podràs accedir en remot als recursos de la Biblioteca Virtual de la Conselleria de Sanitat.
  • I el més important de tot, amb una sola clau d’accés podràs accedir a tot, tant dins com fora de l’hospital.

En l’Opac17, teniu disponible l’enllaç al Tutorial del nou portal  que ens  proporciona l’empresa CSI. Al mateix temps, des de la Biblioteca estem disponibles per ajudar-vos si teniu algun dubte, o si ho considereu oportú podem organitzar una sessió formativa en el vostre servei o unitat .

Salutacions

Biblioteca Hospital Lluís Alcanyís

FORMACIÓ EN LÍNIA WEB OF SCIENCE (29-30 D’ABRIL I 2 DE MAIG DE 2024 – I CICLE).

La Biblioteca continua fent difusió de sessions Formatives, en aquesta ocasió volem compartir en vosaltres la informació respecte la formació en línia de “WEB OF SCIENCE” i l’enllaç a la seua Pàgina de Formació en linea.

Web of Science és una col·lecció de bases de dades a la qual s’accedeix a través de la llicència nacional gestionada per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) que dona accés gratuït a tots els centres i Institucions de I+D+I en el territori Espanyol.

La WoS conté referències de les principals publicacions científiques. Inclou també les bases de dades “Medline” i “Scielo”; el gestor de referències “EndNote” i “Journal Citation Report” base de dades integrada a la WOS, que serveix per avaluar publicacions científiques i conèixer la importància relativa de cada revista en la seua categoria temàtica.

FECYT, juntament amb Clarivate, ha organitzat  el “I Cicle de Formació” en línia de la base de dades “Web of Science” que tindrà lloc durant tot el primer semestre de l’any 2024, amb l’objectiu de donar a conéixer les actualitzacions, canvis i novetats d’aquesta base de dades, per mitjà de diverses sessions gratuïtes, en espanyol, de 60 minuts de duració, i que es desenvoluparan durant els pròxims mesos, a raó de 3 sessions per mes.

Aquestes sessions estan dirigides a totes les institucions que formen part de la llicència nacional de Web of Science.

El termini d’inscripció a aquests cursos, per al mes d’abril-maig, ja es troba obert, la formació en línia del “I Cicle”, s’iniciarà el 29 d’abril i finalitzarà el 2 de maig de 2024, ja pots inscriure’t, amb el teu mail institucional a través de l’enllaç d’INSCRIPCIÓ a la Pàgina de Formació en linea.

Tota la informació referent als cursos de formació es troba disponible en la CONVOCATÒRIA OFICIAL d’aquesta formació (inscripció, certificats d’assistència, materials de formació,  etc.).

Et recordem que l’accés a WEB OF SCIENCE el tens disponible en el portal de la Biblioteca OPAC17.

I que l’accés és gratuït a tot el territori nacional gràcies a la subscripció realitzada per la FECYT.


PRÓXIMOS WEBINARS: Web of Science

En esta sección tendrá acceso a inscribirse a las próximas sesiones de 2024

Webinars –Cursos Abiertos

  • Utilizar la información de mi perfil de investigador/a en Web of Science
    Día: 29 de Abril, Hora: 14:00 a 15:00
    Enlace de registro  
  • Aprovechar la red de citas de Web of Science para acotar mi búsqueda
    Día: 30 de Abril, Hora: Hora: 14:00 a 15:00
    Enlace de registro
  • Destapar información relevante con el índice de citas Web of Science
    Día: 2 de Mayo, Hora: 14:00 a 15:00
    Enlace de registro

Estas sesiones serán grabadas y estarán disponibles junto con otros contenidos de formaciones anteriores en el apartado Material de Formación. 

ClinicalKey en acció: Programa de Formació online 2024

La Biblioteca continua fent difusió de sessions Formatives, en aquesta ocasió volem compartir en vosaltres la informació rebuda directament d’Elsevier respecte la formació en línia de ClinicalKey «Programa de formació 2024» i l’enllaç a la seua pàgina de Formació.

També ens agradaria saber si esteu interessats en alguna formació més específica per poder planificar-la conforme les vostres preferències,  pel que et convidem a emplenar aquesta enquesta:

Enquesta d’interés formació ClinicalKey 

Et recordem que l’accés a ClinicalKey el tens disponible en el portal de la Biblioteca OPAC17

ClinicalKey és un recurs que ofereix a professionals sanitaris accés a una àmplia gamma de recursos clínics i educatius. Aquesta eina proporciona accés a una extensa biblioteca de contingut mèdic, que inclou llibres electrònics, revistes mèdiques, vídeos, imatges clíniques i eines d’aprenentatge interactiu.


PRÓXIMOS WEBINARS: ClinicalKey en acción: Programa de formación de ClinicalKey 2024

En esta sección tendrá acceso a inscribirse a las próximas sesiones de 2024 y también programar su formación con  los  webinars  a la carta, para utilizar el mejor apoyo con contenido completo y basado en la evidencia.

Webinars – Todos los miércoles de Abril con ClinicalKey

Antes de empezar las vacaciones de Semana Santa, retomamos los webinars de ClinicalKey con un formato diferente, sesiones de 30 minutos de duración y un tema diferente por semana.

En esta ocasión todos los miércoles de Abril con un horario único: 08:30am (Península y Baleares) 07:30am (Canarias).

Descargue el programa completo con los enlaces directos a las sesiones o acceda mediante los enlaces siguientes:

  • Navegando ClinicalKey: tu entrada al conocimiento clínico
    Día: miércoles 03 de Abril Hora: 08:30am (Península y Baleares) 07:30am (Canarias)
    Enlace de registro  
  • Maximizando ClinicalKey: herramientas y trucos avanzados
    Día: miércoles 10 de Abril Hora: 08:30am (Península y Baleares) 07:30am (Canarias)
    Enlace de registro
  • Integrando ClinicalKey en la Atención al Paciente
    Día: miércoles 17 de Abril Hora: 08:30am (Península y Baleares) 07:30am (Canarias)
    Enlace de registro
  • Potenciando ClinicalKey en la formación clínica
    Día: miércoles 24 de Abril Hora: 08:30am (Península y Baleares) 07:30am (Canarias)
    Enlace de registro

Estas sesiones serán grabadas y estarán disponibles junto con otros contenidos de formaciones anteriores en el Centro de Recursos. 

Además de este programa, es posible planificar un programa formativo online, presencial o mixto para su institución, adaptándonos a sus necesidades y servicios.

Formació d ‘UpToDate (febrer-març 2024)

La Biblioteca continua fent difusió de sessions Formatives: en aquesta ocasió UpToDate (formació en línia):

Com traure el màxim partit de UpToDate

Com traure el màxim partit de UpToDate en infermeria

UpToDate per als professionals de la Salut Mental

Compartim l’informació rebuda directament d’ UpToDate.

Per realitzar la formació cal fer inscripció. La formació és gratuïta i en línia.

UpToDate és una eina a la qual tenim accés des de l’any 2013 mitjançant el contracte que realitza el Ministeri de Sanitat per a tots els professionals sanitaris del Sintema  Nacional de Salud (SNS) i a la qual podem accedir tant dins com fora de l’hospital mitjançant l’enllaç disponible a l’Opac de Biblioteca a l’apartat Bases de Dades/Recursos MBE/ Guies de Pràctica Clínica/Cercadors.

Difusió d’informació rebuda directament d’UpToDate:

PRÓXIMOS WEBINARS

  • WEBINAR: Cómo sacar el máximo partido de UpToDate (miércoles 21 de febrero, 14h-14:45h) Link de registro (es necesario registrarse)
  • WEBINAR: Cómo sacar el máximo partido de UpToDate en Enfermería (miércoles 28 de febrero, 14h-14:45h) Link de registro (es necesario registrarse)
  • WEBINAR: UpToDate para Profesionales de Salud Mental (jueves14 de marzo, 14h-14:45h) Link de registro (es necesario registrarse)


Formació d ‘UpToDate (Nov 2023)

La Biblioteca continua fent difusió de sessions Formatives: en aquesta ocasió UpToDate (formació en línia):

Com utilitzar UpToDate en la pràctica clínica

UpToDate per als professionals d’infermeria

UpToDate per als professionals de la Salut Mental

Compartim l’informació rebuda directament d’ UpToDate. Per realitzar la formació no cal fer cap inscripció prèvia, solament connectar-se al Webinar. La formació és gratuïta i en línia.

UpToDate és una eina a la qual tenim accés des de l’any 2013 mitjançant el contracte que realitza el Ministeri de Sanitat per a tots els professionals sanitaris del Sintema  Nacional de Salud (SNS) i a la qual podem accedir tant dins com fora de l’hospital mitjançant l’enllaç disponible a l’Opac de Biblioteca a l’apartat Bases de Dades/Recursos MBE/ Guies de Pràctica Clínica/Cercadors.

Difusió d’informació rebuda directament d’UpToDate:

PRÓXIMOS WEBINARS

  • WEBINAR: Cómo usar UpToDate en tu práctica clínica (miércoles 15 de noviembre, 14h-14:45h) Conectarse al Webinar (no es necesario registrarse)
  • WEBINAR: UpToDate para Profesionales de Enfermería (miércoles 22 de noviembre, 14h-14:45h) Conectarse al Webinar (no es necesario registrarse)
  • WEBINAR: UpToDate para Profesionales de Salud Mental (jueves 30 de noviembre, 14h-14:45h) Conectarse al Webinar (no es necesario registrarse)


Formació d ‘UpToDate (sep-oct 2023)

La Biblioteca continua fent difusió de sessions Formatives: en aquesta ocasió UpToDate (formació en línia):

UpToDate en la pràctica clínica, i

UpToDate per als professionals d’infermeria.

Compartim l’informació rebuda directament d’ UpToDate. Per realitzar la formació no cal fer cap inscripció prèvia, solament connectar-se el 20/09/2023 a les 14h i el 05/10/2023 a les 14h. La formació és gratuïta i en línia pels usuarios de la Biblioteca de l’hospital Lluís Alcanyís, email: biblioteca_xativa@gva.es

UpToDate és una eina a la qual tenim accés des de l’any 2013 mitjançant el contracte que realitza el Ministeri de Sanitat per a tots els professionals sanitaris del Sintema  Nacional de Salud (SNS)

Difusió d’informació rebuda directament d’UpToDate:

PRÓXIMOS WEBINARS

UpToDate en la práctica clínica – 20 septiembre (14h – 14:45h)

UpToDate para Profesionales de Enfermería – 5 octubre (14h – 14:45h)

El miércoles 20 de septiembre (14h-14:45h) realizaremos un nuevo Webinar abierto sobre UpToDate para aprender a utilizarlo al máximo de sus funcionalidades y conocer las últimas novedades de la plataforma. Este webinar está principalmente enfocado a Médicos de todas las especialidades, pero también puede ser útil para otros profesionales de la salud.

Acceso al Webinar del 20 de septiembre:

Para participar en el Webinar no es necesario registrarse, podéis entrar directamente desde el link que te proporciona la Biblioteca

 hacer clic aquí (no es necesario registro)


El jueves 5 de octubre (14h-14:45h) impartiremos un Webinar específico para profesionales de Enfermería de todas las especialidades. Mostraremos recursos específicos para este colectivo, entre ellos monografías sobre Fármacos, Sistema de Interacciones de Fármacos y Materiales Educativos para el Paciente, entre otros. 

Acceso al Webinar del 5 de octubre:

Para participar en el Webinar no es necesario registrarse, podéis entrar directamente desde el link que te proporciona la Biblioteca

hacer clic aquí (no es necesario registro)

Publicacions científiques dels professionals del Departament de Salut Xàtiva -Ontinyent

La Biblioteca recopila la producció científica realitzada pels professionals del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent y volem fer difusió dels articles que hem recuperat en el període del primer semestre de 2023.

ÚLTIMES PUBLICACIONS CIENTÍFIQUES , DEPARTAMENT DE SALUT XÀTIVA – ONTINYENT

1.      Gutiérrez-Junquera C, Fernández-Fernández S, Domínguez-Ortega G, Vila Miravet V, García-Puig R, La Orden-Izquierdo E, Peña Quintana L, Barrio Torres J, Medina Benítez  E, Leis R, García-Romero R, Fernández de Valderrama A, Vecino López R, Donado Palencia P; SEGHNP EoE Working Group (Collaborators Garcia Peris, M). Proton Pump Inhibitor Therapy in Pediatric Eosinophilic Esophagitis: Predictive Factors and Long-Term Step-Down Efficacy. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2023 Feb 1;76(2):191-198. doi: 10.1097/MPG.0000000000003660. Epub 2022 Nov 23. PMID: 36416845. SERVICIO: Departamento de Pediatría del Hospital Lluís Alcanyís.

2.      Sánchez Sanz L, Azorín Pérez L. Perforation or not? Anterior segment optical coherence tomography as a diagnostic key. Arch Soc Esp Oftalmol (Engl Ed). 2023 Feb 9: S2173‑5794(23)00016-6. doi:10.1016/j.oftale.2023.02.004. Epub ahead of print. PMID: 36764481.  SERVICIO: Departamento de oftalmología del Hospital Lluís Alcanyís.

3.      Domenech-Briz V, Gea-Caballero V, Czapla M, Chover-Sierra E, Juárez-Vela R, Santolalla Arnedo I, Villanueva-Blasco VJ, Sánchez-González JL, Martínez-Sabater A. Importance of nutritional assessment tools in the critically ill patient: A systematic review. . Front Nutr. 2023 Jan 30;9:1073782. doi:10.3389/fnut.2022.1073782. PMID:  36793999; PMCID: PMC9923005. SERVICIO: Unidad de Epidemiología, Centro de Salud Pública de Xàtiva.

4.      Mena-Tudela D, Soriano-Vidal FJ, Vila-Candel R, Quesada JA, Martínez-Porcar C, Martin‑Moreno JM. Is Early Initiation of Maternal Lactation a Significant Determinant for Continuing Exclusive Breastfeeding up to 6 Months?  Int J Environ Res Public Health. 2023 Feb 11;20(4):3184. doi: 10.3390/ijerph20043184. PMID: 36833878; PMCID:  PMC9966801. SERVICIO: Departamento de Obstetricia y Ginecología, Departamento de Salud Xàtiva-Ontinyent.

5.      De Filippis, R.; Almeida, D.; Cikrikcili, U.; Di Lodovico, L.; Filip, M.; Fusar-Poli, L.; Gurcan, A.; Salas, D. Gurrea; Mieze, K.; Mijaljica, G.; Noel, C.; Nwaubani, P.; Pantic, M.; Perez Longas, B. I.; Pushko, A.; Roman-Jarrin, A. A.; Santos, M.; Silagadze, K.; Sorokin,  M.; Tapoi, C.; Hanon, C.; Hoertel, N.; Raballo, A.; Sartorius, N.; Da  Costa,  M. Pinto  Psychiatry training goes virtual: the experience of the first online edition of the EPA Research Summer School . European Psychiatry. 2022 Jun 65; (S1), S846-S846. doi:10.1192/j.eurpsy.2022.2192. ; WOS:000897965702669. SERVICIO:  Unidad de Salud Mental, Departamento de Salud Xàtiva-Ontinyent.

6.      Valero-Chillerón MJ, Vila-Candel R, Mena-Tudela D, Soriano-Vidal FJ, González‑Chordá  VM, Andreu-Pejo L, Antolí-Forner A, Durán-García L, Vicent‑Ferrandis  M, Andrés-Alegre ME, Cervera-Gasch Á. Development and Validation of the Breastfeeding Literacy Assessment Instrument (BLAI) for Obstetric Women  Int  J  Environ Res Public Health. 2023 Feb 21;20(5):3808. doi: 10.3390/ijerph20053808. PMID:36900817; PMCID: PMC10000890. SERVICIO: Departamento de Obstetricia y Ginecología, Departamento de Salud Xàtiva-Ontinyent.

7.      Juzga-Corrales C, Ayerza-Casas A, Figueras-Coll M, Escribà-Bori S, Plata-Izquierdo B, Collell R, González-Marín MA, Siurana JM, Sorlí M, Albert de la Torre L, Teodoro‑Marín  S, Rodríguez M, Domínguez-García O, Rellán S, Manso B, López-Abel B, Álvarez-Pérez R, Portillo-Márquez M, Rezola E, Centeno-Malfaz F, Solana-Gracia R, Rojo‑Sombrero H, Cantero-Tejedor MT, Riaño B, Tejero-Hernández MÁ, Jiménez‑Casso M, Pérez-Pardo AM, Moriano-Gutiérrez A, Marrero-Calvo M, Fernández  MT, Salido-Peracaula C, Bravo MJ, Gutiérrez-Larraya F, Sabaté-Rotés A.  Characteristics and outcomes of the Spanish registry for pediatric patients with bicuspid aortic valve (REVAB) Rev Esp Cardiol (Engl Ed). 2023 Mar 15 S1885 – 5857 (23) 00071‑3. English, Spanish. doi: 10.1016/j.rec.2023.03.004 . Epub ahead of print. PMID:36924830; SERVICIO: Unidad de Cardiología Pediátrica, Servicio de Pediatría, Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

8.    Lozano Gómez H, Rodríguez García A, Rodríguez Esteban MÁ, López Ferraz C, Murcia Hernández MDP, Fernández Zapata A, Villarreal Tello E, Ruiz Ruiz J, Fraile Gutiérrez V, Socias Crespi L, Pallas Beneyto LA, Villanueva Anadón B, Porcar Rodado E, Araiz Burdio JJ; researchers of the ARIAM-SEMICYUC registry. Design of a new mortality indicator in acute coronary syndrome on admission to. Med Intensiva (Engl Ed). 2023 Apr 17: S2173-5727(23)00028-0. doi: 10.1016/j.medine.2023.03.008. Epub ahead of print. PMID:37076405. SERVICIO: Servicio de Medicina Intensiva, Departamento de Salud Xàtiva-Ontinyent.

9.    Menéndez R, Méndez R, Latorre A, González-Jiménez P, Peces-Barba G, Molina M, España PP, García E, Consuegra-Vanegas A, Pando-Sandoval A, Panadero C, Figueira‑Gonçalves JM, De la Rosa D, Sibila O, Martínez-Pitarch MD, Toledo N, Cejudo P, Almonte-Batista W, Macías-Paredes A, Badenes D, Pérez-Rodas EN, Lázaro J, Quirós S, Cordovilla R, Cano-Pumarega I, Torres A. Residual pulmonary infiltrates, symptoms and diffusion impairment at one-year after severe COVID-19 infection have different associated factors. J Intern Med. 2023 Apr 10. doi:10.1111/joim.13642. Epub ahead of print. PMID: 37038609. SERVICIO: Servicio de Medicina Interna; Departamento de Neumología, Departamento de Salud Xàtiva-Ontinyent.

10.  Amat Pérez Rosa A, Lorente Martínez Edgar, Martín Benítez Gregorio Solitary necrotic nodule of the liver: an unexpected finding. A case report / Nódulo necrótico solitario: un hallazgo inesperado. A propósito de un caso  Rev Argent Radiol. 2023;87(1):32-35. doi:10.24875/rar.22000004  SCIELO:S1852-99922023000100032 SERVICIO: Servicio de Radiología, Departamento de Salud Xàtiva-Ontinyent.

11.  Mena Tudela D, Soriano Vidal FJ, Vila Candel R, Quesada JA, Aguilar L, Franco Antonio C. Effect of Mobile-Based Counselling on Breastfeeding in Spain: A Randomized Controlled Trial Protocol (COMLACT Study). Healthcare (Basel). 2023 May 15;11(10):1434. doi:10.3390/healthcare11101434. PMID: 37239720. SERVICIO: Departamento de Obstetricia y Ginecología, Departamento de Salud Xàtiva-Ontinyent.

12.  Rallo López AJ, Orts Llácer J, Cauto Picazo C, Peñarrocha Oltra S, Martínez Costa R. Neovascular glaucoma caused by small-cell lung cancer iris metastasis: A case presentation. Arch Soc Esp Oftalmol (Engl Ed). 2023 May 27: S2173-5794(23) 00084-1. doi: 10.1016/j.oftale.2023.05.010. Epub ahead of print. PMID: 37247662. SERVICIO:  Departamento de Oftalmología del Hospital Lluís Alcanyís.

13.  Soriano Vidal FJ, Oliver Roig A, Richart Martínez M, Cabrero García J. Predictors of childbirth experience: Prospective observational study in eastern Spain. Midwifery. 2023 Jun 2; 124:103748. doi:10.1016/j.midw.2023.103748.  Epub ahead of print. PMID:  37285753. SERVICIO: Obstetricia y Ginecología, Departamento de Salud Xàtiva‑Ontinyent.

14.  Sánchez Cánovas M, Fernández Garay D, Gómez Martínez F, Brozos Vázquez E, Lobo  de  Mena M, García Adrián S, Pacheco-Barcía V, Cacho Lavin D, Martínez  de  Castro  E, Martín  Fernández de Soignie AM, Martínez E, Rúperez  Blanco  AB, García  Escobar I, Salvador  Coloma C, Blaya Boluda N, Guirao  García ME, Gambín Arroniz M, Muñoz Martín AJ.   Validation of the CoVID-TE model as a tool to predict thrombosis, bleeding, and mortality in the oncology patient with Sars-Cov-2 infection: a study by the SEOM cancer and thrombosis group. Clin  Transl  Oncol. 2023 Jun 10: 1–7. doi: 10.1007/s12094-023-03233-2. Epub ahead of print. PMID:37301805; PMCID: PMC10257483. SERVICIO: Oncología del Hospital Lluís Alcanyís.

15.  Sánchez Sánchez F, Ponce Buj B, Montejo González AL, Sipán Sarrión Y, Gimeno  Marqués A, Merino Gámez A. Repercusión de vortioxetina sobre la función sexual frente a otros antidepresivos [Impact of vortioxetine on sexual function compared to other antidepressants]. Semergen. 2023 Jun 15;49(7):101997. Spanish. doi: 10.1016/j.semerg.2023.101997 Epub ahead of print. PMID: 37329592. SERVICIO: Medicina Familiar y Comunitaria, Centro de Salud Xàtiva, EAP Xàtiva.

16.  Pons N, Moriano A, Taberner B, Tarragon A, Díez E, Cabrera ŸZ.   A novel mutation in the NNT gene causing familial glucocorticoid deficiency, with aliterature review. Ann  Endocrinol (Paris). 2023 Jun 21 :S 0003-4266 (23) 00116-6. doi: 10.1016/j.ando.2023.05.011. Epub ahead of print. PMID: 37352919. SERVICIO: Pediatria Hospital Lluís Alcanyís, y Pediatría Hospital General d’Ontinyent.

17.  Martín-Sánchez V, Ruiz-Garcia A, Vitelli-Storelli F, Serrano-Cumplido A, Barquilla-Garcia A, Micó-Pérez RM, Olmo-Quintana V, Calderón-Montero A, Segura-Fragoso A. Case‑fatality rate of SARS-CoV-2 infection during the third and fifth epidemic waves in Spain: Impact of vaccination. Semergen. 2023 May 30;49(7):102026. doi: 10.1016/j.semerg.2023.102026.  Epub ahead of print. PMID:37356278; PMCID: PMC10227204. SERVICIO: Medicina Familiar y Comunitaria, Centro de Salud de Fontanars dels Alforins, EAP Ontinyent.

18.  Yubero A, Estévez P, Barquín A, Sánchez L, Santaballa A, Pajares B, Reche P, Salvador C, Manso L, Márquez R, González-Martín A.  Rucaparib for PARP inhibitor-pretreated ovarian cancer: A GEICO retrospective subgroup analysis from the Spanish Rucaparib Access Program. Gynecol Oncol Rep. 2023 May 24;48:101211. doi: 10.1016/j.gore.2023.101211. PMID: 37396679; PMCID: PMC10314222. SERVICIO: Oncología del Hospital Lluís Alcanyís.

19.  Cerdán-Santacruz C, Cano-Valderrama Ó, Santos Rancaño R, Terés LB, Vigorita V, Pérez TP, Rosciano Paganelli JG, Paredes Cotoré JP, Carre MK, Flor-Lorente B; Collaborating group for the study of long-term oncologic results of pathologic complete response in locally advanced rectal cancer patients; Spanish Rectal Cancer Project (Vikingo); Antona FB, Martín EY, Tebar JC, Cao IA, Coltell ZB, Alonso MG, Paredes Cotoré JP, Prada López BL, Riesco AB, Cánovas NI, Sánchez CM, Serrat DR, Conde GA, Toscano MJ, Aira AC, Pérez MR, Petit NM, Espín Basany E, Carré MK, Pellino G, Retuerta JM, Saldaña AG, Laso CÁ, Allende IA, Álvarez DH, Cazador AC, Sánchez Bautista WM, Torres Sánchez MT, Bonito AC, Velázquez MC, Díaz OM, Fuentes NS, Olías MDCV, Pérez TP, Rosciano Paganelli JG, Lorente BF, Valderrama ÓC, Santos Rancaño R, Terés LB, Santacruz CC.   Long-term oncologic outcomes and risk factors for distant recurrence after pathologic complete response following neoadjuvant treatment for locally advanced rectal cancer. A nationwide, multicentre study. Eur J Surg Oncol. 2023 Jun 29:S0748‑7983(23)00554-1. doi:10.1016/j.ejso.2023.06.014. Epub ahead of print. PMID: 37414628. SERVICIO: Cirugía General y del Aparato Digestivo, Cirugía Colorrectal, del Hospital Lluís Alcanyís.

Continuar leyendo «Publicacions científiques dels professionals del Departament de Salut Xàtiva -Ontinyent»

Formació d ‘UpToDate

La Biblioteca Continua fent difusió de sessions Formatives: en aquesta ocasió UpToDate (formació en línia) i també una Guia UpToDate per als professionals Farmacèutics Hospitalaris.

Compartim l’informació rebuda directament d’ UpToDate. Per realitzar la formació no cal fer cap inscripció prèvia, solament connectar-se el 22/06/2023 a les 14h. La formació és gratuïta i en línia, pots sol·licitar l’enllaç a la Biblioteca de l’hospital Lluís Alcanyís email: biblioteca_xativa@gva.es

Difusió d’informació d’UpToDate:

22 de junio: Cómo sacar el máximo partido de UpToDate en la práctica clínica (Webinar)

El jueves 22 de junio (14h-14:45h) realizaremos un nuevo Webinar abierto sobre UpToDate para aprender a utilizarlo al máximo de sus funcionalidades y conocer las últimas novedades de la plataforma. En el Webinar mostraremos cómo acceder y registrarse en UpToDate, cómo hacer búsquedas, recursos en un tema clínico, herramientas como información sobre fármacos, sistema de interacciones de fármacos, calculadoras, secciones para conocer las novedades y cambios de práctica clínica, cómo obtener créditos de formación médica continuada y las últimas actualizaciones realizadas en la plataforma.

Para participar en el Webinar no es necesario registrarse, podéis entrar directamente desde el link que te proporcionará la Biblioteca


També compartim l’informació d’una Guia per als professionals Farmacèutics Hospitalaris rebuda directament d’UpToDate.

Recordem als usuaris  que UpToDate és una eina a la qual tenim accés des de l’any 2013 mitjançant el contracte que realitza el Ministeri de Sanitat per a tots els professionals sanitaris del Sintema Nacional de Salud (SNS)

Difusió d’informació d’UpToDate:

Guía UpToDate para profesionales Farmacéuticos Hospitalarios

Los farmacéuticos de hospital están entre los profesionales de la salud que pueden utilizar UpToDate en su práctica diaria. Entre las funcionalidades útiles para este colectivo están buscar temas sobre enfermedades y tratamientos, obtener información sobre medicamentos, analizar interacciones entre fármacos y otros elementos como comida, suplementos, etc. Además, pueden compartir materiales educativos con los pacientes para ayudar a que tengan una mejor adherencia a la terapia que les ha sido prescrita.

UpToDate ha creado “Una guía para el farmacéutico sobre cómo usar UpToDate” para que estos profesionales saquen el máximo partido de la plataforma en su trabajo, mejorando los resultados de salud de la institución y evitando errores médicos. Adjuntamos esta guía  a la Biblioteca de los hospital, puedes solicitarla si eres profesional sanitario de Farmacia Hospitalaria a la Biblioteca de vuestra institución.

El 90% de los farmacéuticos que usan UpToDate afirman que el uso del recurso ayuda a prevenir errores.

Novedad: Fármacos internacionales en UpToDate y Lexicomp

UpToDate y Lexicomp (solución farmacológica de Wolters Kluwer, parte de la cual está integrada en UpToDate), han incrementado el número de marcas de fármacos internacionales incluídas en sus bases de datos. Después de esta actualización, en Lexicomp ya hay disponibles más de 500.000 marcas de fármacos internacionales, y algunos menos en UpToDate. Si por ejemplo un profesional está consultando la monografía de un fármaco concreto, a partir de ahora, en el índice encontrará la sección Brand Names: International. Allí podrá consultar los nombres comerciales del fármaco en varios países, incluida España.

Informaros que el acceso a todos los contenidos de UpToDate, incluidas las monografías de fármacos y el sistema de interacciones son y seguirán siendo plenamente accesibles para todos los profesionales del Sistema Nacional de Salud, por el contrato que tiene el Ministerio de Sanidad con UpToDate.

La información sobre fármacos y el sistema de interacciones forman parte de una solución sobre fármacos mucho más completa llamada Lexicomp (también de la empresa Wolters Kluwer), y solo una parte de estos contenidos están integrados en UpToDate.

Para cualquier duda, estamos a vuestra disposición el equipo de UpToDate en España.

Programa de formació de ClinicalKey

Compartim informació de formació en línia de ClinicalKey rebuda directament d’Elsevier i enllaç a la seua pàgina de Formació:

https://elsevierresources.com/clinicalkey/es/training/
Enlace directo a la página de Programa de Formación ClinicalKey.

Programa de formación  de ClinicalKey

En esta sección tendrá acceso a inscribirse a las próximas sesiones de 2023 y también programar su formación con  los  webinars  a la carta, para utilizar el mejor apoyo con contenido completo y basado en la evidencia.

¡Nuevo!  Webinars Marzo 2023 – Todos los martes con ClinicalKey

Ciclo de Actualización de ClinicalKey

Todos los martes de marzo, en sesiones online y distintos horarios, para América Latina y España, presentamos un completo Ciclo de Actualización de ClinicalKey, con sesiones online en directo que le permitiran aprender a utilizar la plataforma desde el principio hasta sus últimas actualizaciones y funcionalidades.

Desde la Referencia completa al Punto de Cuidado

Descargue el programa completo >

Elija su horario y regístrese:

Formació Clinical Key «APUNTAT!!!!!»

Clinical Key és un motor de cerca d’informació clínica contractat enguany per l’EVES. La empresa subministradora ens oferta la possibilitat de fer sessions amb continguts específics per àrees clíniques, coordinades en les sessions clíniques o docents dels serveis.

Cartell SESSIÓ FORMATIVA-001